Deel dit artikel
-

Interpolis en Philips starten experiment met slimme verlichting

Verzekeraar Interpolis en Philips zijn een opmerkelijke samenwerking aangegaan. Sinds 21 december 2016 is bedrijventerrein Kreitenmolen in Udenhout een proeftuin waarin ondernemers hun omgeving veiliger kunnen maken.

Dit gebeurt met behulp van slimme verlichting in eigen en openbare ruimten en een speciale app. Daarmee kan de ondernemer de verlichting van het eigen bedrijfspand op afstand aanpassen als de situatie dat vereist.

Ook is het mogelijk om de lantaarnpalen in de openbare ruimte feller te laten schijnen. De ondernemers krijgen een ook waarschuwing wanneer de slimme verlichting beweging op het terrein detecteert.

Via een WhatsApp-groep kunnen ondernemers informatie over onveilige of ongewenste situaties met elkaar delen. De opvolging wordt verzorgd door de parkmanager of direct met de aangesloten overheidsdiensten. Ook kan een beroep worden gedaan op de expertise van Interpolis. Voor specifieke situaties en vraagstukken is er ook de mogelijkheid van een chatgesprek.

Door de smart lighting merken bezoekers dat ze gezien en gevolgd worden. Dit schrikt criminelen af en bevordert de veiligheid voor de ondernemers, denkt ook de gemeente Tilburg, die participeert in het project.

Deel dit bericht

5 Reacties

Bert

Slim? Klinkt als dimbare verlichting met bewegingsdetectie. Of zit er AI in verwerkt of een feedbackloop? Omdat iets met een app te besturen valt, is het niet per definitie ‘slim’.

Stef

Amen

Willem

Slimmer dan deze ‘slimme’ verlichting is om na een bewegings detectie vanaf een bewegingsmelder meteen op een observatiecamera te kijken wie de signalering heeft veroorzaakt. Heeft de persoon op camera een balkje voor zijn ogen, stuur er dan meteen een opvolgingsbedrijf naar toe. Hahaha, erg ‘slim’ hoor…

Jacco

Keep it simple: Maak alles pikkedonker. Iedere inbreker heeft licht nodig om in te kunnen breken. Plaats sensors die licht van zaklampen of hoofdlampen detecteren en alarmeren.

My Planet LED - My Planet LED

Dit weekend een reportage gezien op TV hierover. Een school installeerde ook slimme verlichting in combinatie met dimbare LED panelen. Aan ramen wordt het licht automatisch gedimd, op donkere ruimtes, schijnt het feller. Of de term “slimme verlichting” nu goed gekozen is of niet, de kostenbesparing is er wel : ze realiseren een kostenbesparing van 65%!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond