Deel dit artikel
-

Emerce eHealth: Interpolis voor meer online ‘zelfhulp’

Interpolis presenteert over twee weken zijn nieuwe concept voor zorgverzekerden. De Rabobankdochter vindt dat veel te weinig de digitale kanalen gebruiken om zich te informeren over zorgkeuzes. Dat kan ook betekenen dat ze zich niet verzekeren.

Vanmiddag was René Voets van Interpolis een van de sprekers op Emerce eHealth. Interpolis is een kleine speler onder de zorgverzekeraars, maar wil daar komende jaren verandering in brengen. “Ook zorg kunnen we glashelder maken.”

“Dit jaar gaat dertien procent van ons inkomen naar de zorg. In 2040 kan dat oplopen tot veertig procent. Dat is lastig voor iedereen. Er zijn veel goede online hulpmiddelen voor consumenten. Denk aan Medify, Zorgkaart, Transparancy Labs of Google Flu Trends. Maar veel te weinig mensen maken hiervan gebruik.”

Interpolis’ strategie voor de komende tijd wordt er een, waarbij het zijn klanten meer informatie en keuzes gaat geven. “Is het nuttig om een bril vergoed te krijgen uit je verzekering? Wellicht is het beter om een kleinere verzekering te nemen en te sparen voor die bril. En wat zijn de werkelijke kosten van een ziekenhuisopname in het buitenland?” Een slimme rekensom kan ervoor zorgen dat mensen afzien van een buitenlandse ziekenhuisverzekering.

Social media als Twitter en Facebook spelen hierin een rol. “De onderlinge conversatie tussen klanten wordt bevorderd. Wat is goed, wat werkt en hoe?” Hoe dat concreet vorm krijgt, houdt Voets voor zich. “Over twee weken.” De slogan van de nieuwe marktbenadering wordt ‘Doe het Beter’.

“We gaan mensen bewust maken van hun risico’s en keuzes. Dat gaat conventies doorbreken, omdat we de werkelijke kosten van verzekeren laten zien.” Dat kan ertoe leiden dat klanten van Interpolis minder hoge premies gaan betalen dan elders. Immers, ze verzekeren zich tegen minder risico’s. Voets omschrijft dat als een strategische keuze voor de langere termijn.

Foto: donkeyhotey (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond