Deel dit artikel
-

Investeerder Axivate biedt op Neckermann Nederland

Het investeringsbedrijf Axivate van Bas Rasker, Andreas Ezinga en Hugo Mensink wil de Nederlandse tak van Neckermann kopen.

Dat blijkt uit een melding bij de toezichthouder NMa die vrijdag werd gepubliceerd. Het is niet bekend hoeveel Axivate wil betalen voor Neckermann. Wel staat vast dat de winkel een omzet van meer dan dertig miljoen euro heeft.

De Nederlandse tak van Neckermann wordt overgenomen uit de boedel van het failliete Duitse moederbedrijf. Vorige maand werd in Nederland nog een reorganisatie aangekondigd waarbij 172 van de 466 mensen hun baan verliezen. Dat moet het kostenpeil omlaag brengen zodat de onderneming geconcentreerd als puur internetbedrijf kan doorgaan.

De meldingsprocedure bij de NMa houdt in, dat belanghebbenden bezwaar kunnen aantekenen tegen de overname door Axivate. De standaardperiode daarvoor is vier weken, maar wanneer daar reden toe lijkt dan kan de toezichthouder de onderzoeksperiode verruimen.

De Duitse boedel van Neckermann is gekocht door Otto.

Eerder deze week werd de Belgische directeur Kurt Staelens vervangen door financieel directeur Erwin d’Olieslager, meldde vakblad Twinkle. Hij moest het eindspel van de onderhandelingen met Axivate begeleiden.

Axivate (portfolio) nam onlangs nog een klein belang in reisbedrijf Corendon. Het investeringsbedrijf is in handen van Bas Rasker, (mede-eigenaar en commercieel directeur van Zoover) Andreas Ezinga (financieel specialist en eigenaar van speeltuinketen Balorig) en Hugo Mensink (financieel specialist). Raskers bedrijf Zoover verkocht in juli de meerderheid van de aandelen aan de Duitse uitgever Tomorrow Focus, dat sinds september onder leiding staat van Toon Bouten, voormalig directeur van European Directories.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jeremy Timessen

Als ik Neckermann was zou ik de boel ook maar verkopen. De concurrentie is moordend en Neckermann verliest steeds meer terrein door een trage innovatieratio.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond