Deel dit artikel
-

Investering van 100 miljoen dollar voor HMD Global

Binnen vanuit het niets zo hard groeien dat je de grootste concurrenten verslaat. Dat kreeg telefoonmaker HMD Global in een jaar tijd voor mekaar met zijn revival van Nokia-telefoons. De Finnen maken een kapitaalinjectie bekend van honderd miljoen dollar.

Met het nieuwe groeigeld wil de start-up zijn internationale groei komend jaar versnellen. De investeerders zijn Ginko Ventures uit Genève en Taipei en het ook uit Taiwan afkomstige Foxconn-dochter FIH Mobile. Met deze transactie verwerven ze niet meer dan tien procent van de aandelen, omdat de waardering op of boven de miljard dollar ligt.

HMD Global verwierf de licentie om onder het merk Nokia mobiele telefoons te maken. Dat ging niet onverdienstelijk in het eerste jaar, want de onderneming zou meer telefoons verkopen dan bijvoorbeeld Asus, Google, HTC en OnePlus. Samsung en Huawei zijn nog steeds de grootste Android-makers.

De telefoonmaker ging in september 2016 van start en bracht in het eerste jaar van zijn bestaan zeventig miljoen nieuwe Nokia’s op de markt. Het fiscale jaar 2017 sloten ze af met een omzet van 1,8 miljard euro en een operationeel verlies van 65 miljoen euro. De nieuwe kapitaalinjectie wordt gebruikt om meer typen telefoons te ontwikkelen en het verkoopkanaal uit te breiden.

Foto: Giuseppe Milo (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond