Deel dit artikel
-

Investering van 11 miljoen voor nestpick

Mangrove Capital, Enern en Rocket Internet investeren gezamenlijk voor elf miljoen euro in woningverhuurplatform nestpick, vorig jaar opgericht in Rotterdam

Oprichter Fabian Dudek verklapte de aanstaande investering twee weken geleden al aan Emerce, maar kon nog geen namen en rugnummers geven. De Duitser krijgt, ook na een koerscorrectie waarbij ontslagen vielen, het vertrouwen van Rocket Internet. Dat doet ook in deze ronde mee.

Dudek over de beoogde besteding van de nieuwe middelen: “Het meeste geld zal naar het product gaan, ons systeem. De basis staat er. We kunnen nu de mooie, aantrekkelijke dingen gaan maken voor de verhuurders en huurders.”

Het anderhalf jaar oude bedrijf begon als platform voor studenten en expats om kamers te vinden. Inmiddels heeft nestpick zijn bereik vergroot en wil het de go-to-place te worden voor iedereen die een nieuwe woning zoekt. inmiddels zijn 33 procent van de nieuwe huurders local en wordt rond de tachtig procent van de woningen na vertrek van de huurder weer verhuurd.

In het afgelopen jaar stonden meer dan 21.000 woningen geregistreerd op de website en werd er meer dan zestien miljoen euro aan huurinkomsten naar verhuurders overgemaakt.

Operationeel directeur Patricia Moubarak, die na de verhuizing naar Berlijn aansloot, schetst de markt. “Advertenties op websites waren voorheen de belangrijkste bron voor verhuurders om hun huizen onder de aandacht te brengen. Door met nestpick te verhuren besparen woningeigenaren en makelaars geld en tijd bij het vinden van een nieuwe huurder. Belangrijker nog is dat nestpick de bezettingsgraad voor verhuurders optimaliseert.”

Foto: Tilemahos Efthimiadis (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond