Deel dit artikel
-

iPad ingehaald door Chromebook op VS-scholen

Amerikaanse scholen kochten in het derde kwartaal voor het eerst meer Chromebooks van iPads om hun leerlingen digitaal toe te rusten.

In de drie maanden tot eind september gingen er 715.500 dozen met Chromebooks en 702.000 dozen met iPads naar de scholen. Voor het eerst gaat er meer hardware van Google dan van Apple naar het onderwijs. Vooralsnog zijn er in het algemeen meer Windows-installaties op scholen, maar daar vallen ook desktops onder.

Samsung, HP, Dell en Acer zijn fabrikanten die Chromebooks maken en, volgens de Financial Times, actief promoten in de Amerikaanse schooldistricten. Scholen die draagbare computers zoeken, kiezen vaker voor Chromebooks omdat ze eenvoudig te beheren zijn en met prijskaartjes vanaf tweehonderd dollar niet bijzonder duur. De goedkoopste iPad kost bijna het dubbele.

Nieuwe cijfers van IDC geven deze ontwikkeling weer. De marktonderzoeker signaleert ook dat wanneer ook universiteiten worden meegerekend, dat Apple een kleine voorsprong op Google heeft. De Macbook is in die omgeving wat algemener aanwezig en heeft, in tegenstelling tot de iPad, wel een toetsenbord.

Foto: Kevin Jarrett (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Jeroen Bos

Een iPad in de huidige vorm wordt door vele leerlingen als waardeloos ervaren. Het scherm is te klein wanneer het toetsenbord gebruikt moet worden. Logisch dat een alternatief mét toetsenbord de voorkeur geniet. Daarnaast is het nog eens een voordeel dat Google voor scholen een “gratis” apps omgeving heeft zodat de volledige zakelijke omgeving gebruikt kan worden voor mail, docs, taken, agenda, collaboration etc. en voldoende cloud opslag per leerling. Uiteindelijk draait het niet meer om hardware maar om het beste ecosysteem. Google en Microsoft lopen daar ver voor op Apple. De strijd gaat dan ook tussen deze twee partijen om de cloudomgeving en niet meer om de hardware.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond