Deel dit artikel
-

Jaap.nl lanceert Google Wave-applicatie

De nieuwe Google Wave-applicatie van Jaap.nl laat de gebruiker samen zoeken naar huizen. Hans Voorn, directeur van de huizenzoeksite, geeft aan dat er een strategische beslissing aan ten grondslag ligt: “Wij hebben gekozen voor innovatie. Dit is misschien een gimmick, maar in de strijd tegen een monopolist moeten wij onze eigen positie bevechten met innovatie.”

Links naar interessante huizen op Jaap.nl worden in Google Wave getoond met alle details, zoals foto’s, van dat betreffende huis. Voorn: "De gebruiker kan een partner toevoegen aan een wave. Vaak zoek je toch samen naar een huis. Je kunt ook een zoekopdracht toevoegen in Google Wave. Dat kan nog niet in onze applicatie, maar we roepen iedereen op om mee te helpen met de ontwikkeling. Het is open source, deze applicatie."

Voorn voorziet veel mogelijkheden. "Iedereen in een groep kan bijvoorbeeld op een huis stemmen. Als iedereen ‘nee’ stemt, dan verdwijnt het huis. En er komen steeds nieuwe huizen in de selectie. Daarmee behoud je het overzicht. De gebruiker kan er heel interactief, sociaal mee omgaan."

Uiteindelijk is het wel de bedoeling dat de gebruiker vanuit de applicatie weer op Jaap.nl terechtkomt voor meer informatie. "Hiermee binden wij mensen aan ons merk. Uiteindelijk verdienen wij er geld mee. Jaap.nl biedt dingen die mensen willen hebben."

Toch geeft de directeur van de huizensite toe dat het niet altijd slim is om op kleine dingen in te zetten. Zo groot is de gebruikersbase van Google Wave immers nog niet. Voorn: "Onze iPhone-applicatie is met bijna 35.000 downlaods wel succesvol, de Android-applicatie is dat met maar 1.000 downloads niet." Toch is hij een voorstander van trial and error. "Dat moet je op internet altijd doen. Ik geloof trouwens meer in Google Wave dan in Android." Hij vervolgt: "Google Wave biedt een nieuwe manier van zoeken."

Eerder lanceerde Marktplaats een Google Wave-applicatie.

Deel dit bericht

1 Reactie

Mitch

"Trail and error". De ironie.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond