Deel dit artikel
-

John McAfee gearresteerd voor belastingontduiking

John McAfee, de toch al omstreden grondlegger van het gelijknamige beveiligingsbedrijf, is gearresteerd in Spanje. Hij wordt mogelijk uitgeleverd aan de VS voor belastingontduiking en fraude.

Beurswaakhond SEC zegt dat McAfee alweer enkele jaren geleden 23,1 miljoen dollar aan cryptomunten kreeg voor het promoten van een aantal zogeheten ICO-tokens. ICO staat voor Initial Coin Offering, een manier om kapitaal op te halen voor blockchain-gerelateerde projecten. McAfee zou die inkomsten hebben verzwegen.

McAfee zou een jaar gevangenisstraf kunnen krijgen.

In 2012 werd McAfee gezocht door de politie in Belize. De Amerikaan werd toen verdacht van de moord op de Amerikaanse expat Gregory Faull.

In 2008 verhuisde McAfee naar Belize om zich bezig te houden met de productie van antibiotica uit jungleplanten. Steeds vaker gingen er geruchten dat McAfee, ooit alcoholist en drugsgebruiker, zich bezig zou houden met de productie van ‘psychoactieve drugs’ die hij openlijk via internet verkocht. Ook ging hij volgens getuigen om met gangsters die hij inhuurde om zich te kunnen beschermen.

McAfee heeft geen relatie meer met het gelijknamige bedrijf.

Foto Def Con

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond