Deel dit artikel
-

John de Mol neemt belang in PostNL

Tv-magnaat John de Mol neemt een belang in PostNL. Dat bevestigen kringen rond De Mol tegenover het FD.

In eerste instantie gaat het om een belang van 3 procent, dat zal worden vergroot naar 5 procent. Gerekend tegen de huidige koers van 3 euro per aandeel is het totale pakket ongeveer 67 miljoen euro waard.

De Mol zou potentie zien in het distributienetwerk van PostNL. Het bedrijf ziet het postvolume jaar op jaar afnemen, maar de pakketbezorging groeit door e-commerce. Deze laatste categorie groeide in het derde kwartaal met 8,6 procent. Op een gemiddelde dag bezorgt PostNL in heel Nederland 500.000 pakketten en 10 miljoen brieven.

PostNL is grotendeels in handen van Amerikaanse beleggers, zoals Fidelity Investments en Causeway Investments. In 2014 bedroeg de totale omzet bijna 4,3 miljard euro.

De Mol nam in augustus ook al een aandeel in navigatiespecialist TomTom.

Deel dit bericht

1 Reactie

Igor Beuker

Slimme move als je naar meta trends kijkt! Alibaba deed gisteren op Singles Day een record aan omzet: maar liefst $14.3 miljard!! In een dag. China Post gaf aan 760 miljoen pakketten te verwachten. Extrapoleer de groei in e-commerce en bezorging en dit lijkt een visionaire investering, op zeer tastbare insights.

Trek de trend e-commerce nog even door en de volgende investering zou driverless cars en drones kunnen zijn… Dieper de waardeketen in, groei en marge maken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond