Deel dit artikel
-

PostNL start avondbezorging 5 dagen per week

PostNL schroeft het aantal avondbezorgingen op van twee naar vijf per week en bereidt zich voor op de groeiende bezorgmarkt van vers voedsel.

Dat zei topvrouw Herna Verhagen vanochtend op NPO Radio 1 (vanaf 25:30).

Vanaf 15 november gaat PostNL vijf dagen per week in de avonduren bezorgen. Dat waren er sinds vorig jaar twee: dinsdag en donderdag. De Nederlandse consument vraagt om avondleveringen, is dan vaker thuis, en het past in de groeistrategie van PostNL. De omzet en winst bij Pakketten groeit en Verhagen verhagen verwacht dat dat aanhoudt.

Behalve uitbreiding van de levertijden zoekt ze ook groei in het soort markten dat ze bedient. Steeds meer Nederlanders zullen vers voedsel via internet bestellen en thuis willen ontvangen per post. Daarom ontwikkelde PostNL met de universiteit van Wageningen en box die voedsel gekoeld houdt, zonder dat daar aanpassingen voor nodig zijn in de bezorgbusjes.

PostNL maakte vanochtend zijn strategie tot 2020 bekend. Bezuinigingen van 200 miljoen euro zijn daar onderdeel van. Bij Post wordt geïnvesteerd in automatisering, bij Pakketten in vergroting van markt en volume.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond