Deel dit artikel
-

John de Mol neemt belang in worstelbedrijf

John de Mol stopt niet alleen geld in TomTom. Zijn bedrijf Talpa Beheer heeft zes procent verworven in World Wrestling Entertainment, de beursgenoteerde onderneming achter tal van worstelevenementen.

Jaarlijks zendt WWE ruim driehonderd wedstrijden uit via televisie en sinds enige tijd ook via een internetkanaal. De investering betreft 2 miljoen aandelen en zou de afgelopen dagen hebben geleid tot een koersstijging van 32 procent.

Talpa Beheer noch WWE zelf heeft de investering aan de grote klok gehangen, analist Brandon Ross ontdekte de melding van de investering. Die speculeerde ook over het waarom. Mogelijk is ITV geïnteresseerd in een relatie met WWE. De Mol verkocht in maart zijn Talpa Media aan de Britse commerciële omroep.

Het FD meldt vanochtend dat De Mol een belang in TomTom heeft verworven om te kunnen meepraten over de toekomst van het bedrijf. Samenwerking met partijen als Baidu en Tencent, de Chinese internetgigant waarmee De Mol al internettelevisie ontwikkelt, maar ook Facebook, Uber en Amazon, zou TomTom moeten vooruithelpen. De Mol zou ook hebben aangedrongen op het afstoten van het veelbelovende onderdeel telematica. Die kan beter zelfstandig opereren.

Deel dit bericht

2 Reacties

Pieter

Die john toch, hij maakt wel gekke stappen de laatste tijd. Maar ja, geld zat toch 🙂

Mark

Hallo Emerce? Verkeerde type worstelen voor die header foto.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond