Deel dit artikel
-

John de Mol twijfelt nog over superproducent

Het samengaan van Talpa en Endemol is nog lang niet zeker. Dat heeft producent John de Mol laten weten aan het Britse vakblad Broadcast. De nieuwe Endemol-topman Just Spree meent dat de combinatie van creativiteit verstandig is.

John de Mol overweegt naar eigen zeggen nog steeds om zelf televisiebedrijven op te gaan zetten in andere landen, onder meer in Groot-Brittannië.

De Mol zegt wel dat er dit jaar nog wordt beslist over de toekomst van zijn bedrijf. Daar staat investeringsmaatschappij Cyrte buiten. “Iedereen denkt dat ik Cyrte ben, maar ze regelen mijn  investeringen. Als je het omrekent, heb ik maar 4 tot 5 procent  van Endemol.”

Hetzelfde Broadcast meldt ook dat De Mols oud-collega Gary Carter televisieproducent FremantleMedia verlaat na acht jaar.

De Zuid-Afrikaan kwam in 1997 naar Nederland, waar hij programmadirecteur werd. Bij Endemol was hij onder meer verantwoordelijk voor Big Brother en Who Wants To Be A Millionaire, een licentie gekocht van Celador.

Na Endemol kwam hij terecht bij FremantleMedia, onderdeel van RTL. FremantleMedia is onder meer producent van Idols en tal van spelprogramma’s.

Deel dit bericht

2 Reacties

Kees

De onderste FreemantleMedia is nog met dubbel e.

Redactie Emerce

@kees: dank. Aangepast.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond