Deel dit artikel
-

Jumbo gaat drie tot vijf afhaalpunten per week openen

Jumbo Supermarkten gaat drie tot vijf afhaalpunten voor boodschappen per week openen. Deze zomer moet het aantal pickup points uitkomen op honderd. Dat zegt financieel bestuurder Ton van Veen tegen het FD. Boodschappen thuis bezorgen staat hoog op de agenda.

‘We zijn vorig jaar na twee jaar voorbereiding met 28 afhaalpunten gestart. Daar hebben we de kinderziektes inmiddels uit gehaald, waardoor we nu de groei fors kunnen versnellen.’ Het zal volgens de bestuurder ‘geen jaren’ meer duren voor Jumbo ook boodschappen thuis gaat bezorgen.

Van Veen erkent dat de businesscase voor e-commerce in food lastig is. Dat geldt zowel voor pick-up-points als voor thuisbezorgen. ‘Maar je zult mee moeten. Als wij het niet doen, kan dat omzet kosten doordat klanten hun heil elders zoeken. Doe je het wel, dan houd je die omzet zelf of kun je zelfs omzet naar je toe halen.’

Jumbo heeft in Den Bosch een complete supermarkt nagebouwd, zonder klanten. Hier worden de bestellingen bij elkaar gezocht die klanten online bestellen en op komen halen bij een van de 33 ophaalpunten van Jumbo.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond