Deel dit artikel
-

Juwelen startup House of Eléonore lanceert eerste collectie

House of Eléonore, het online Nederlandse juwelenhuis dat in nauwe samenwerking met Royal Asscher is opgezet, presenteerde maandag in het Scheepvaartmuseum haar eerste collectie.

House of Eléonore maakt laboratory created diamanten en FairTrade goud, vanuit het geloof in transparantie, vakmanschap en duurzaamheid. Via de website kunnen consumenten een juweel naar keuze samenstellen.

House of Eléonore is opgericht door Bernd Damme en werkt samen met Royal Asscher, een 161 jaar oud familiebedrijf in de diamantindustrie. Beide huizen zien veel kansen voor laboratoriumdiamanten in de toekomst. In de laatste jaren zijn er amper nieuwe diamantmijnen meer gevonden en hierdoor wordt de natuurlijke diamant op den duur veel schaarser.

De collectie van House of Eléonore bestaat uit drie delen, Ready to wear, Customised en Bespoke. De eerste collectie, ontwikkeld door creative director Ray Steele en de Britste juwelenontwerper Tessa Packard, draagt de naam ‘Paradise’ en laat zich inspireren door de traditionele invloeden en natuurlijke schoonheid uit Papoea- Nieuw-Guinea. Ieder juweel wordt van concept tot creatie in overleg met klanten ontwikkeld, inclusief een unieke 3D-sample van het ontwerp die de klant kan passen.

House of Eléonore opent in het voorjaar van 2016 een conceptstore in Amsterdam.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond