Deel dit artikel
-

Kabelaars en FOX ‘blijven praten’

‘We zien de urgentie’, zegt ACM woordvoerder Murco Mijnlief op vragen van Emerce. Diverse kabelbedrijven, waaronder Tele2 en Delta, geven sinds gisteren nog steeds de Eredivisie-zenders van FOX Sports door, hoewel het contract zondag is verlopen. Zij willen voor verlenging wachten op een oordeel van toezichthouder ACM.

De kabelaars en ook KPN gaan vooralsnog niet akkoord met de nieuwe voorwaarden van FOX, die wil dat het ‘open kanaal’ FOX Sports in het basispakket wordt opgenomen voor wat volgens de kabelaars neerkomt op ruim 2 euro per huishouden per maand.

ACM heeft eerder aangegeven dat FOX niet mag discrimineren en alle marktpartijen onder dezelfde voorwaarden tegemoet moet treden. Voor sommige kabelaars is het contract afgelopen, voor andere zoals Ziggo geldt dat niet.

Vrijdag verloor KPN een kort geding tegen FOX. Volgens de rechter hoeft FOX het contract over doorgifte van de zenders niet op basis van de bestaande voorwaarden te verlengen. De rechter verwees echter ook naar de ACM.

“We hebben de partijen opgeroepen om er onderling uit te komen,” zegt Murco Mijnlief van ACM, dat nog naar de geldigheid van de nieuwe contracten zal gaan kijken. “In het conflict gaan we zelf geen rol spelen.” Hoeveel tijd ACM nog nodig heeft voor het oordeel, is niet duidelijk.

Op dit moment blijven de kabelaars en FOX ‘nog met elkaar in gesprek’. Ook FOX wil een constructieve oplossing en blijft het signaal aanbieden.

De Consumentenbond vindt dat consumenten niet gedwongen mogen worden om FOX Sports af te nemen als dit tot een prijsstijging leidt.

Deel dit bericht

2 Reacties

jan

Onzin een verlies gevend bedrijf mag toch proberen zijn bedrijf winstgevend te maken en komt daarbij komen ze pas na de afloop van het huidige contract met een mooie oplossing en daarbij ik kijk er naar uit zo’n vrij kanaal voor maar €2 moet je zien waarvoor ik nu betaal en daadwerkelijk kijk “kan wel kijken maar versta er geen ruk van”.

Ik zeg fox poot stijf houden.

Ruud

Yep, vind ik ook. KPN: gewoon poot stijf houden. Ik ben totaal niet geïnteresseerd in voetbal dus Fox kan de boot op. Gewoon Fox twee maanden uitsluiten van KPN, Telfort, Tele2 e.d. en dan piepen ze wel anders.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond