Deel dit artikel
-

Kamer wil Segway op de openbare weg

De Tweede Kamer wil dat de elektrische Segway-step binnen een maand op de openbare weg wordt toegelaten.

Een motie van de PvdA en de VVD over de toelating van de Segway werd dinsdag door een ruime meerderheid van de Tweede Kamer gesteund (PDF). Na de stemming liet VVD’er Paul de Krom weten uiterlijk maandagmorgen duidelijkheid te hebben of de motie wordt uitgevoerd. Ook werd een motie gesteund om een kenteken voor de Segway niet verplicht te stellen.

Of het voertuig versneld wordt toegelaten op de openbare weg is nog maar de vraag. Minister Eurlings wil eerst de wetgeving op orde hebben. De Segway moet eerst in een nieuwe voertuigcategorie worden ondergebracht. Hiermee loopt de toelating van de Segway vertraging op van minstens anderhalf jaar. De Tweede Kamer is het hier niet mee eens.

De Segway werd in januari 2007 verboden op de openbare weg. Voormalig minister van Verkeer, Karla Peijs, beschouwde het voertuig als een bromfiets waarvoor weer een aparte verzekering nodig was.

In Duitsland, Spanje, België, Oostenrijk en Engeland is de Segway gewoon te koop.

Deel dit bericht

3 Reacties

Hans

He, he, mag ik eindelijk met mijn 'tweewieler' op de openbare weg. Zal eens tijd worden, in het buitenland kan ik met mijn segway gewoon de weg op. Waarom moet Nederland toch weer zo bekrompen doen?

Niels

Hee, hebben we een nieuwe minister?

merijn

wat een onzin. ga toch gewoon lopen.en gooi je geld niet weg aan zo'n onzinnig juppen speeltje.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond