Deel dit artikel
-

Kaspersky: 7 procent meer slachtoffers van financiële malware

Wereldwijd zijn zo’n 430.000 internetgebruikers in de eerste helft van 2019 getroffen door malware gericht op het stelen van financiële gegevens, digitale valuta of andere online betalingsdiensten. Dat is 7 procent meer dan in dezelfde periode van 2018. Het aantal zakelijke slachtoffers is verdubbeld met 30,9 procent waar dat vorig jaar nog 15,3 procent was, meldt online beveiliger Karspersky.

In de eerste zes maanden van dit jaar hebben Kaspersky-onderzoekers meer dan 339.000 phishingaanvallen ontdekt waarbij webpagina’s zich voordeden als landingspagina’s van grote banken.

Kaspersky heeft onder meer een lijst samengesteld van bancaire Trojaanse families die het meest gebruikt zijn voor aanvallen op zakelijke slachtoffers. Vier op de tien financiële bedreigingen op zakelijke internetgebruikers kwamen van de zogeheten RTM banking Trojan – een van de gevaarlijkste soorten bancaire malware voor bedrijven in 2018. RTM wordt gevolgd door de Emotet banking Trojan met een marktaandeel van 15 procent.

Consumenten worden met name getroffen door Zbot-malware. Zo’n 26 procent kwam voor rekening van deze financiële malware die persoonlijke gegevens steelt en mogelijk van afstand controle over transactiegegevens overneemt. Ook particuliere internetgebruikers waren slachtoffer van RTM en Emotet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond