Deel dit artikel
-

Kassaloze winkels in sommige Amerikaanse staten wellicht verboden

Twee Amerikaanse staten, Philadelphia en New Jersey, bereiden wetgeving voor om winkels die geen contant geld accepteren te verbieden. Dat is slecht nieuws voor onder meer Amazon, die zijn Amazon Go-formule dan niet zou kunnen uitrollen.

In Philadelphia zijn nog geen kassaloze winkels van Amazon, maar er is wel een koffieshop Bluestone Lane en een lunchketen Sweetgreen die geen contant geld aannemen.

Het argument om de winkels te verbieden is dat ze armere consumenten discrimineren omdat die soms niet eens een bankrekening hebben of onvoldoende financiële middelen om rond te komen. In Philadelphia is 22 procent van de bevolking ‘underbanked’ of heeft geen bankrekening.

In Philadelphia wordt mogelijk deze week al gestemd over het verbod.

In Nederland mogen winkels contant geld wel weigeren, hoewel de Consumentenbond succesvol actie voerde tegen Benu Apotheken, die enkel nog pinbetalingen wilde accepteren.

Deel dit bericht

3 Reacties

Wim

Je merkt pas wat je mist met kassaloos als zakkenrollers er met je portemonnee vandoor zijn gegaan. Geld kan je altijd nog wel ergens lenen of ritselen. Maar je bank neemt er rustig een paar dagen de tijd voor voordat je een nieuwe pas krijgt.

OnBetaalde Journalist

” In Philadelphia heeft 22 procent van de bevolking geen bankrekening.”
beetje overdreven dit,
TIP: even doorklikken lezen voor hen die dit getal serieus nemen.het is 6% van huishoudens in 2017

Kees

In Nederland heb je ook winkels waar je niet met contant geld kunt betalen. Ik loop nog steeds met het idee daar eens uitgebreid te gaan winkelen en als ze contant geld niet accepteren, de volle boodschappenwagen bij de kassa te laten staan. Tot dusver ga ik steeds gewoon naar een ander. Overigens heb je in sommige winkels kassa’s waar je alleen met pasjes kunt betalen. Dat is net zo onzinnig als helemaal geen contant geld accepteren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond