Deel dit artikel
-

Kickstarter landt in Europa

Het crowdfundingplatform Kickstarter opent nog voor het einde van de maand zijn eerste Europese digitale vestiging.

Engelse uitvinders, creatieve geesten en sluimerende ondernemers zijn de eerste Europeanen die hun projecten op het Amerikaanse platform van Kickstarter.com kunnen aanbieden.

Geldzoekers-met-een-idee kunnen vanaf vandaag hun productpagina maken waarop ze hun idee beschrijven en eventueel het prototype tonen. Over drie weken, op 31 oktober, gaat de site live. Dan verschijnen de Engelse ideeën tussen die van de Amerikaanse. Er komt geen aparte UK-site.

De ‘uitvinders’ vertellen op Kickstarter wat hun project inhoudt en hoeveel geld ze zoeken om dat productie ervan te realiseren. Wie sympathie voor een bepaald idee heeft, kan een financiële toezegging doen. Zodra de gewenste financieringsdrempel is bereikt, wordt het geld overgemaakt. Kickstarter krijgt vijf procent en de sympathiserende investeerders het eerste kooprecht.

Op deze manier financiert het Nederlandse online warenhuis Fonq de productie van Scanboxen. De eerste zending uit Amerika arriveert naar verwachting deze week in het Utrechtse magazijn.

Kickstarter heeft niet expliciet aangegeven of en, zo ja, in welke richting het verdere internationale expansie zou zoeken. De oprichters hebben naar eigen zeggen een operationele horizon van decennia. Het ligt voor de hand dat het op enig moment ook elders in Europa zijn deuren opent voor lokale uitvinders.

Foto: Aron Muszalski (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Indoor MTB NL

Als ze nou naar Nederland waren gekomen, dan hadden wij wellicht ons daar aangemeld. Nu hebben we onze eigen crowdfunding opgezet.

jelle

Eindelijk!! De wereld van crowdfunding wordt groter en groter!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond