Deel dit artikel
-

Kickstarter scherpt regels aan

Crowdfundingplatform Kickstarter accepteert niet langer producten die alleen nog maar op de tekentafel staan. Er moet ten minste een prototype zijn.

Die producten moeten ook in het echt worden getoond, dus geen animaties of 3D-afbeeldingen. Ook moeten uitvinders en productontwikkelaars beter aangeven welke risico’s en uitdagingen aan de financiering verbonden zijn. Het platform kondigde de veranderingen vorige week zelf aan in een blogspost getiteld ‘We zijn geen winkel’.

De regels worden aangescherpt omdat het steeds vaker voorkomt dat producten de geadverteerde deadline niet halen. Een ontwikkelaar was genoodzaakt om zijn financiers terug te betalen omdat hij het helemaal niet voor elkaar kreeg om zijn product te voltooien. Kickstarter waarschuwt uitvinders dat zij juridisch aansprakelijk zijn.

Sinds de start van Kickstarter zijn dertigduizend projecten gefinancierd.

Deel dit bericht

2 Reacties

van Deurzen

Kent Nederland eigenlijk een fatsoenlijk alternatief voor Kickstarter? Veelal zie ik vergelijkbare zaken, maar mag er op zn Nederlands altijd weer start-geld neergelegd worden of zijn de afdrachten bizar hoog….

Georges

Voor zover ik weet zijn er geen alternatieven voor kickstarter in Nederland die op dezelfde manier opgezet zijn. Sillicon valley (en de VS in het algemeen) blijft ontzettend voorlopen op Nederland voor wat betreft het aantrekken van funding voor creatieve startups.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond