Deel dit artikel
-

Kijkende auto-app wil naar Europa

Het Amerikaanse Payver wil zijn app ook in Europa aanbieden aan automobilisten. Zij kunnen geld verdienen door de app op hun telefoon als dashcam te laten werken. Daarmee verzamelt en verifieert het bedrijf kaartendata voor autonoom rijdende auto’s.

Dat vertelt Andrew Kouri aan podcast The Tesla Show. Kouri was softwareontwikkelaar bij de Autopilot-groep van Tesla en runt nu de start-up Payver.

Het bedrijf bouwde software voor automobilisten die fungeert als dashcam maar tegelijkertijd ook alle informatie over wegen, belijning en bewegwijzering vastlegt. Wanneer de bestuurder bij een wifi-punt thuis of of zijn werk is, verstuurt de app die data naar een server voor analyse. Het doel hiervan is en constant geactualiseerde dataset met weginformatie te genereren voor compleet autonoom rijdende auto’s (level 5, PDF).

Bestuurders krijgen een vergoeding voor het inzenden van de HD-kaartgegevens. Volgens Kouri is de app populair onder Uber-chauffeurs omdat ze er een deel van hun benzinekosten mee kunnen vergoeden.

Hoeveel haast het bedrijf heeft met zijn Europese uitrolplannen en hoe die worden aangepakt, is nog niet duidelijk.

Foto: Roman Boed (cc)

Dit bericht is 10 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond