Deel dit artikel
-

Kim Dotcom mag alsog aan de VS worden uitgeleverd

Kim Dotcom mag worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Dat heeft een rechtbank in Nieuw-Zeeland in hoger beroep bepaald. De Amerikaanse autoriteiten hebben ook verzocht om de uitlevering van zijn directe medewerkers, onder wie de Nederlander Bram van der Kolk.

Paul Davison, een van Dotcoms advocaten, wil de zaak nu bij een hogere rechter neerleggen, maar daartoe moet eerst een verzoek worden ingediend. Davison noemt het vonnis van 49 pagina’s ‘teleurstellend’.

Dotcoms website Megaupload werd in januari 2012 door de Amerikaanse federale dienst FBI op zwart gezet omdat die werd gebruikt voor het uitwisselen van auteursrechtelijk beschermde werken.

Het uitleveringsverzoek door een Nieuw-Zeelandse rechter werd aanvankelijk verdaagd tot augustus 2013. De Nieuw-Zeelandse rechters vonden dat de FBI met meer bewijs moest komen, maar inmiddels heeft een rechtbank bepaald dat een samenvatting van de beschuldigingen ook voldoet. Volgens de rechtbank is een uitleveringsverzoek iets tussen landen onderling.

In januari werd de befaamde bitbak MegaUpload opnieuw gelanceerd, een jaar nadat de Kim Dotcom met veel bombarie werd gearresteerd. Dotcom en zijn medewerkers mogen het land niet verlaten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond