Deel dit artikel
-

Friese energievergelijker: Kin ik no oerstappe?

De Fryske Beweging, die zich sterk maakt voor de Friese taal en cultuur, gaat zich nu zelfs met energie bemoeien. Samen met de website Energievergelijken.nl is een Friestalige energievergelijkingssite opgezet.

“De Fryske Beweging zet zich in voor de Friese taal, maar vindt ook dat Friezen het goed moeten hebben. Daarom hebben wij meegewerkt om de website Energievergelijken.nl te vertalen in het Fries. Dat is goed voor de portemonnee en goed voor het Fries, het mes snijdt aan twee kanten”, laat Meindert Tjerkstra van De Fryske Beweging weten in een verklaring.

Essent schat dat al zo’n dertig tot veertig procent van zijn nieuwe klanten van internet komt, van de eigen website, specifieke online marketingactiviteiten en prijsvergelijkers. Websites die energieprijzen vergelijken – over het algemeen kleine spelers, met uitgeverij Sanoma als enige uitzondering – vervullen al enige tijd een belangrijke rol bij de oriëntatie van klanten. Het merendeel is, zo heeft waakhond NMa onlangs vastgesteld, onafhankelijk en biedt consumenten inzicht in aantrekkelijke aanbiedingen.

Energievergelijken.nl wordt naast het Fries nu ook in het Engels aangeboden. Zelfs de klantenservice is getraind om in het Engels hulp te bieden.

De organisatie Nederlandzoektenergie.nl gaat Facebook inschakelen voor een collectieve inkoopactie zonnepanelen. Belangstellenden kunnen een vereniging aanmelden via Facebook. Er kan dan gestemd worden en de vereniging met de meeste stemmen krijgt gratis een set van 10 zonnepanelen op het dak. Bij 500 sets in een provincie krijgt men 24 panelen voor niets.

Deel dit bericht

4 Reacties

F.

Het mes snijdt aan twee kanten? Ik denk het tegenovergestelde.. 😉

Rob

Moet niet gekker worden.

Erik

Een creatieve vorm van regionale marketing. Of is dit een voorbeeld van de ‘tegentrend’ van Groot-Groter-Europees?

jayson

Nederland is zo multicultureel dat het op een gegeven moment in alle talen moet

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond