Deel dit artikel
-

Klanten T-Mobile bellen en sms’en flink minder

T-Mobile Nederland heeft in het kwartaal van 2013 een omzet gerealiseerd van 393 miljoen euro. De EBITDA bleef stabiel op 114 miljoen. Dat was iets minder dan een jaar geleden. Maar er zijn zorgelijke trends: bellen en sms’en nemen sterk af.

Algemeen directeur Thomas Berlemann van T-Mobile Nederland spreekt over een snel veranderende markt met een snel stijgend gebruik van mobiel internet door consumenten en bedrijven. Bijna 45 procent van al het Nederlandse dataverkeer verloopt via het T-Mobile netwerk.

Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar registreerde T-Mobile een toename van maar liefst vijftig procent in het eerste kwartaal van 2013. Het aantal verstuurde sms’jes daalde flink met 41 procent en de klanten belden acht procent minder in de eerste drie maanden van 2013, een trend die al enige tijd gaande is.

Moedermaatschappij Deutsche Telekom keek eveneens terug op een wisselend kwartaal, waarin de nettowinst met 3,5 procent steeg tot 564 miljoen euro, en de omzet met 4,5 procent daalde tot 13,8 miljard euro. In Duitsland groeide het aantal mobiele abonnees met 441.000, maar in de VS haken consumenten nog steeds massaal af. Een kleine 261.000 abonnees zocht een andere provider.

Investeringen zijn fors toegenomen, maar vooral door de peperdure licenties die in Nederland werden verworven. De totale schuld van Deutsche Telekom bedroeg mede daardoor 37,1 miljard euro.

Bestuursvoorzitter Rene Obermann gaat met de presentatie van de kwartaalcijfers zijn laatste jaar in. Per 1 januari 2014 wordt hij bestuursvoorzitter van Ziggo.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond