Deel dit artikel
-

KLM publiceert mobiel 3D-spel

KLM staat op het punt om een zelfontwikkeld spel voor telefoons en tablets op de markt te brengen. De luchtvaartmaatschappij ‘buzzt’ al maanden en zegt nu dat de publicatie aanstaande is.

Eind vorige week voedde KLM nog wat zuurstof aan het vuurtje dat sinds 22 februari smeult. Binnen enkele weken, zo klinkt het op Game.KLM.com nu, wordt een eigen mobiel 3D-spel op de markt gebracht voor Android en iOS.

Wat het spel exact inhoudt, is niet bekend. Enkel de tekst bij de trailer geeft een kleine aanwijzing: ‘Ervaar hoe het is om de baas te zijn van een luchtvaartmaatschappij’. Dat lijkt erop te wijzen dat het spel een managementspel is dat in grote lijnen vergelijkbaar is met simulatiespellen als The Sims. Het is niet duidelijk of het een single- of multiplayer is. Dit soort spellen kan doorgaans over een langere tijdspanne worden gespeeld. Voor KLM kan dit een middel zijn om internetters en gamers dichter bij het merk en het vliegbedrijf te betrekken.

Simulatiespellen waarbij de speler de baas van een luchtvaartmaatschappij is, bestaan zeker twintig jaar. De aard van de spellen wordt met de jaren complexer en grafisch mooier. Enkele online (web) voorbeelden zijn Airwaysim, Airline Empires en Airlinesim.

Foto: Keijo Knutas (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond