Deel dit artikel
-

Kluwer start portals voor fiscale en juridische vakinformatie

Kluwer zet twee nieuwe online 'bibliotheken' in de markt. De portals Juriforum en Taxforum geven betaalde toegang tot de belangrijkste vakpublicaties voor juristen en fiscalisten. Daarnaast bieden ze aanvullende diensten. De content beslaat volgens Kluwer bij elkaar 7 miljoen pagina's.

Kluwer biedt met deze nieuwe portals online toegang tot zijn belangrijkste publicaties van databanken zoals de Algemene Databank Wet- en regelgeving tot titels als Vakstudie Nieuws en Weekblad voor Fiscaal Recht. Daarnaast zijn er diensten beschikbaar zoals een vacaturebank, een agenda en een dienstengids. Kluwer had al zo'n 20 sites op dit terrein; die worden geleidelijk aan opgeheven.

Kluwer-directeur Tony Heemskerk: ?De toegevoegde waarde van Internet is groter dan van een losbladige of een cd rom archief bij een tijdschrift. De content kan op Internet actueler zijn. Deze portals bieden de mogelijkheid om in meerdere publicaties tegelijk te zoeken, wat onze klanten vaak willen als ze een probleem moeten oplossen. Verder gaan we de content verrijken door hyperlinks aan te brengen binnen en tussen de titels.?

Of Kluwer op termijn helemaal stopt met cd roms en losbladigen is nog onduidelijk. Heemskerk: ?De tijdschriften blijven, maar een klant moet gaan kiezen tussen een cd rom archief bij zijn tijdschrift of een online account. We verwachten veel van Internet, maar als een klant toch liever een cd rom wil, is dat prima. Ik denk dat de losbladigen op de lange termijn een andere verschijningsvorm krijgen, bijvoorbeeld een paar keer per jaar een gebonden uitgave.?

Beide portals zijn elk tot 1 november in zijn geheel te doorzoeken voor 795 gulden. Daarna gelden de normale abonnementsprijzen, die gemiddeld rond de duizend gulden per jaar per titel liggen.

Kluwer zegt in de nabije toekomst in hoog tempo al haar juridische, fiscale en financiële titels online aan te willen bieden.

Deel dit bericht

3 Reacties

Maurits Hertzberger

Een mooie ontwikkeling… maar http://www.recht.nl, hét internetportaal voor juristen, is gratis en levert meer dan slechts een 'online storefront'.

Jack Herfkens

Goed initiatief van Kluwer. Maar dan moeten ze die logge organisatie wel eens gaan organiseren. Tot nu toe is het allemaal half werk geweest, van een beurs genoteerde organisatie mag je anders verwachten. Een duidelijke strategie en visie is al enige tijd aanwezig nu de realisatie en dat blijkt nu net het moeilijkste te zijn. De eerste stap is gezet door Kluwer. Nu nog leren lopen zonder te vallen. Is altijd lastig in een organisatie met veel oudgedienden en weinig e-business ervaring. Succes allemaal!

Veronique Schaars

Waarom werkt de site niet ook met andere browsers dan internet explorer?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond