Deel dit artikel
-

Koers Baidu explodeert na goede kwartaalcijfers

De Chinese economische groei hapert, maar de plaatselijke internetmarkt heeft er vooralsnog geen last van. Zoekmachine Baidu zag vooral zijn mobiele inkomsten toenemen. Net als de aandelenkoers die nabeurs 14 procent steeg naar 129 dollar.

De omzet van de Chinese Google in het derde kwartaal van het boekjaar steeg 38,6 procent naar 1,22 miljard dollar, hoewel de nettowinst 4,5 procent afnam naar 450,8 miljoen. Online marketing bracht 38,3 procent meer op: 1,22 miljard dollar. Het aantal marketingklanten nam 33 procent toe vergeleken met vorig jaar en komt daarmee uit op 468.000. De opbrengst per klant was ook hoog: 2623 dollar.

Baidu heeft diverse overnames gedaan om zijn marktaandeel te versterken, zeker nu de concurrentie met Qihoo 360 en Sogou.com toenemen. Deze beide bedrijven gaan fuseren. Baidu betaalde 1,9 miljard dollar voor 91 Wireless, een van de grootste app-platforms. Vorig jaar al nam Baidu een belang in de videosite iQiyi. Volgens CEO Robin Li is het beter om te kopen dan om zelf te ontwikkelen om tijd te winnen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond