Deel dit artikel
-

Komende week erop of eronder voor Unwired Concepts

Mobile marketingbedrijf Unwired Concepts heeft voorlopige surseance van betaling moeten aanvragen. Niet dat het zo slecht gaat met het bedrijf, maar schulden uit de tijd van het vorige businessplan nekken het bedrijf, laat woordvoerder Arno Buurman weten. Unwired Concepts ziet de toekomst rooskleurig tegemoet. Ook de aangestelde bewindvoerder ziet nog kansen.

Volgens mr. Van Zanten, de bewindvoerder, heeft het bedrijf potentie en zit er veel know-how in. "Maar ze zitten in een periode van investeringen, en dat is altijd een lastige periode." Nu is er een schuld van ruim een miljoen gulden. Met de aflossing daarvan is Unwired nog niet uit de zorgen, want de onderneming is nog verliesgevend. Van Zanten wil komende week van het bedrijf weten of de bestaande investeerders bereid zijn om meer geld in Unwired te stoppen. Zo nee, dan wordt de surseance omgezet in een faillissement. Bij Unwired Concepts werken twintig mensen.

Van Zanten heeft wel hoop voor Unwired: "Ze hebben bewust gekozen voor surseance. Dat geeft aan dat men er nog wel in gelooft. Dat geeft hoop." De periode van surseance is volgens woordvoerder Buurman dan ook aangevraagd om "even tot rust te komen".

Unwired Concepts werd afgelopen jaar bekend met het stemmen per sms voor het nationaal songfestival. Daarnaast werkt het bedrijf voor ondermeer Coca Cola en de Rabobank. In februari kreeg het bedrijf een tweede ronde investering, maar dat bedrag wordt niet bekend gemaakt.
"Het gaat om een substantieel bedrag waar we enige tijd mee vooruit kunnen", zei Buurman bij die gelegenheid. Het bleek in ieder geval niet genoeg om de lopende schulden mee af te lossen. Startkapitaal voor Unwired Concepts werd verstrekt door Frits Kroymans (Kroymans Participaties), Marcel Boekhoorn en Victor Muller (beiden TNET).

In december maakte Unwired Concepts de switch naar een ander businessplan, vertelt Buurman. "Tot dan toe deden we vooral veel op de consumentenmarkt. Om daar op te scoren, hebben we veel investeringen moeten doen. Dat zijn de schulden waar we nu last van hebben. We zijn inmiddels overgeschakeld op een business-to-businessplan. En dat loopt goed."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond