Deel dit artikel
-

KPN benoemt nieuwe bestuurders

Joost Farwerck wordt Managing Director Nederland bij KPN. Godert Vinkesteijn krijgt de functie van CFO. Dat heeft het telecombedrijf vanochtend bekendgemaakt.

Joost Farwerck begon zijn loopbaan bij KPN in 1994. Hij deed ervaring op in zowel commerciële managementfuncties als aan de operationele kant van het bedrijf. Zo gaf hij jarenlang leiding aan Wholesale & Operations, het netwerkbedrijf van KPN in Nederland (nu met alle ondersteunende IT-activiteiten ondergebracht in NetCo). In zijn huidige functie stuurt hij binnen het zogeheten Executive Committee de divisie Consumenten Thuis aan.

Godert Vinkesteijn heeft ervaring in financiële managementfuncties. Zo was hij CFO van KPN Mobile B.V. en vervulde hij ruim vier jaar lang dezelfde rol bij KPN’s Duitse dochter E-Plus Gruppe. Vinkesteijn heeft grondige kennis van zowel de succesvolle ‘challengerstrategie’ van KPN als van de Nederlandse activiteiten van het bedrijf, stelt KPN.  Hij trad in 1991 in dienst bij de toenmalige PTT.

KPN wil aan het eind van 2012 zijn marktaandelen in de Nederlandse mobiele consumentenmarkt en in de breedbandmarkt hebben gestabiliseerd en de kostenbasis hebben verbeterd, zoals onlangs aangekondigd tijdens de presentatie van de jaarcijfers over 2011.

“Het plan van aanpak om de Nederlandse activiteiten te versterken is nu een feit en Joost gaat leiding geven aan deze initiatieven”, aldus CEO Eelco Blok in een persverklaring. “Ik heb er alle vertrouwen in dat KPN sterker uit het overgangsjaar 2012 zal komen. Vanaf het eind van dit jaar moeten onze Nederlandse activiteiten een duurzaam winstniveau bereiken om de doelen van onze strategie ‘Versterken, Vereenvoudigen, Groeien’ te ondersteunen.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond