Deel dit artikel
-

KPN zet BASE in etalage: wie hapt? (update)

KPN heeft vanochtend bevestigd dat het ‘strategische opties’ onderzoekt voor zijn Belgische dochter BASE. Vrijdag berichtte Bloomberg dat KPN zou overwegen om het bedrijf voor 1,8 miljard euro in de etalage te zetten.

De plannen zouden zich nog in een pril stadium bevinden en pas volgende maand meer gestalte krijgen, zo meldden bronnen aan Bloomberg. Eerder werden berichten over het terugtrekken van KPN op de Belgische markt nog ontkend. De Belgische activiteiten waren volgens KPN een ‘zeer belangrijk’ onderdeel van de strategie.

KPN laat vanochtend weten dat het ‘voortdurend mogelijkheden in het kader van de uitvoering van de strategie onderzoekt. In het licht hiervan voert KPN een uitgebreid onderzoek uit naar de strategische mogelijkheden met betrekking tot de mobiele activiteiten in België (bekend onder de naam BASE). Op dit moment is de uitkomst van dit onderzoek echter nog niet duidelijk.’

BASE, de derde telecomaanbieder op de Belgische markt, doet het overigens niet slecht als ‘challenger’ (letterlijke vertaling: uitdager), maar mist een uitgebreid wapenarsenaal om zich bij grote spelers als Belgacom en Telenet te voegen.

Door de Belgische pers wordt nu al druk gespeculeerd over wie de koper zou kunnen zijn. Bloomberg verwijst naar kapitaalfondsen als Apax Partners, maar voor kabelaar Telenet zou de overname volgens de Belgische Tijd dé kans zijn om het Belgische telecomlandschap grondig te ‘hertekenen’.

De groep uit Mechelen is al lang meer dan zomaar een aanbieder van kabeltelevisie. Met breedbandinternet, digitale tv en vaste telefonie is het hard op weg een dominante speler in Vlaanderen te worden.

Telenet en Mobistar praten al enige tijd over operationele samenwerking, zoals ook al een samenwerking bestaat tussen Vodafone en Ziggo. Telenet liet De Tijd dit weekend overigens weten een eventuele overname van BASE vooralsnog te duur te vinden.

In een persverklaring

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond