Deel dit artikel
-

KPN lanceert kindertelefoon

KPN lanceert woensdag de i-Kid telefoon voor zeer jonge kinderen. Het is de eerste kindertelefoon met een ingebouwd GPS systeem, dat ook actief blijft als het i-Kids toestel is uitgeschakeld. Ouders kunnen drie veilige zones instellen. Wanneer het kind buiten die zones komt, wordt bijvoorbeeld een SMS verzonden. Ook kunnen ouders op i-mode en internet op een plattegrond zien waar het kind zich ongeveer bevindt.

Het toestel, dat oogt als een soort kat, belt naar een viertal voorprogrammeerde nummers, bijvoorbeeld van ouders of grootouders. Als er op het ene nummer niet wordt opgenomen, schakelt hij automatisch door naar het volgende nummer. Meer details over de mobiele telefoon zullen woensdag bekend worden gemaakt op een persconferentie.

KPN heeft met de i-Kids telefoon niet de primeur. Scarlet lanceerde op 15 oktober voor 4 tot 9 jarigen ook al een mobiele telefoon, de Buddy Bear. Dit apparaat (129 euro) kan ook als babyfoon worden gebruikt. Als de batterij leeg raakt, krijgen ouders een SMS bericht toegestuurd. Vorig jaar was er al de Foony telefoon van Telecom Center Nederland uit Weesp. Foony levert een prepaid kaart van KPN, gratis headset en een beltegoed van 32 euro. Aanvankelijk werd de telefoon geleverd via winkels van BCC en debitel.

Wetenschappers uit Engeland hebben al eens gewaarschuwd dat het niet verstandig is om kinderen jonger dan acht jaar een mobiele telefoon te geven vanwege het stralingsgevaar. Na die waarschuwing besloot BCC de Foony niet langer te verkopen. De stralingswaarden van de i-kids telefoon ligt met 1,2 watt per kilogram hoger dan bij concurrerende kindertelefoons, maar ze blijven wel binnen de wettelijk vastgestelde grenzen.

Dit artikel is voor premium abonnees . Log in of meld je aan!