Deel dit artikel
-

Kwart van organisaties meldt datadiefstal bij cloud

Een kwart van de organisaties die gebruikmaken van de publieke cloud heeft te maken gehad met datadiefstal. Dat staat in het McAfee-rapport Navigating a Cloudy Sky: Practical Guidance and the State of Cloud Security.

Gebrek aan inzicht is een van de grootste uitdagingen bij een transitie naar de cloud. Organisaties uit alle sectoren verplaatsen taken en data naar de cloud, waardoor het voor IT-professional moeilijker wordt om het overzicht te houden.

Een meerderheid van de ondervraagde organisaties zegt gevoelige data in de cloud op te slaan; slechts 16 procent doet dit niet. Daarbij gaat het vooral om klanteninformatie. Dit wordt gevolgd door interne documentatie, informatie over betaalkaarten en personeelsgegevens. Dertig procent bewaart intellectueel eigendom, patiëntengegevens, informatie over concurrenten en andere gevoelige informatie in de cloud.

De belangrijkste zorg voor organisaties is en blijft malware. 56 procent van de respondenten zegt te maken hebben gehad met een malwarebesmetting die te herleiden was naar een cloud applicatie. Vorig jaar was dit 52 procent.

Bijna alle organisaties maken al gebruik van de cloud of zijn bezig met een transitie naar de cloud. Volgens het onderzoek gebruikt 97 procent van de ondervraagde organisaties nu al clouddiensten.

De meest populaire vorm is een combinatie van de publieke en de private cloud: 59 procent geeft aan dit hybride model te gebruiken. Hoewel het gebruik van de private cloud in alle sectoren ongeveer gelijk is, neemt het gebruik van een hybride cloud toe naarmate de organisatie groter is. Van 54 procent onder organisaties met minder dan 1.000 medewerkers tot 65 procent onder grotere organisaties met meer dan 5.000 medewerkers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond