Deel dit artikel
-

Kwart UPC-klanten heeft triple play

Bijna een kwart, 23 procent, van de Europese UPC-klanten neemt zowel televisie, internet als telefonie bij het bedrijf af. De promotie van gebundelde producten slaat aan, maar in Nederland kromp het klantenbestand met 21.000. De nieuwe set-top box komt in het laatste kwartaal.

Dat vertellen de kwartaalcijfers die moederbedrijf Liberty Global vanochtend presenteerde (PDF).

“Van de 17,6 miljoen klanten eind juni 2011 hadden er ruim vier miljoen of 23 procent een abonnement op het triple play-aanbod. In het afgelopen jaar schreven meer dan 550.000 huishoudens zich hiervoor in.”

In Nederland bedient UPC 944.000 huishoudens met digitale televisie. Hoeveel daarvan ook telefonie en internet afnemen is niet bekend. Wel staat vast dat lokale concurrenten ook hun triple play-pakketten met verve de markt in drukken. De gedachte is: hoe meer diensten een consument bij een partij afneemt, hoe kleiner de kans dat hij overstapt naar een concurrent. Dat verlaagt de acquisitiekosten en vergroot de omzet en winst.

Het kabelbedrijf probeert zich in Europa van de telecombedrijven en hun DSL-produten te onderscheiden met de snelheid van internet. “Zo’n 65 procent van de internetklanten zit op verbindingen van 20 Mpbs en sneller.”

Nederland krijgt in het vierde kwartaal van dit jaar een internationale primeur binnen het concern. Dan komt de ‘Horizon gateway’ hier op markt, een kastje dat streaming video biedt uit bronnen van internet en uit de computers die verspreid staan binnen een huishouden.”

UPC verloor netto 20.500 tv-klanten in de drie maanden tot juli 2011. Een kleine 41.000 analoge klanten gingen er vandoor. Daar stond tegenover dat 21.300 huishoudens een abonnement op digitale televisie namen. Inmiddels heeft UPC heeft meer digitale tv-kijkers (944.000) dan analoge tv-kijkers (911.000).

UPC bedient 882.000 internetklanten (+13.900) en 778.000 telefoonklanten (+15.700).

Netto verloor UPC 20.500 betaalrelaties, wat het totaal op 1,9 miljoen bracht.

De omzet van het Nederlandse filiaal van UPC, onderdeel van het Amerikaanse Liberty Global, steeg met 19,5 procent tot 328 miljoen euro. Het bedrijf heeft betaalrelaties met 69 procent van de huizen in zijn verzorgingsgebied van 2,8 miljoen.

Het kabelconcern boekte internationaal een kwartaalomzet van 2,6 miljard dollar. UPC heeft 3,4 miljard dollar in kas. De operationele winst steeg met 62 procent tot 531 miljoen dollar.

Deel dit bericht

2 Reacties

Wesley

Ligt het aan mij, of is dat een verlies van heel veel klanten in een heel korte tijd?

Johan Schaap

Ik ben wel benieuwd naar het gebruik van de diensten. Zelf heb ik ook een triple play pakket van UPC. Telefonie gebruik ik niet en wilde ik ook niet maar je hebt geen keuze omdat zelf een “pakket” samenstellen met alleen internet en tv duurder was dan een triple play pakket. En ik ben vast niet de enige.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond