Deel dit artikel
-

Mobiel gebruik Facebook neemt verder toe

De kwartaalcijfers van Facebook over het eerste kwartaal zijn beter dan verwacht. De omzet kwam uit op 1,46 miljard dollar, 38 procent meer dan het kwartaal daarvoor. Het aantal maandelijkse actieve gebruikers is gestegen naar 680 miljoen, 57 procent meer dan een jaar geleden, maar vooral het aantal mobiele gebruikers is sterk toegenomen.

Het aantal actieve mobiele gebruikers steeg het afgelopen kwartaal 54 procent naar 751 miljoen, zo blijkt uit de cijfers van Facebook.

Wall Street had rekening gehouden met 1,44 miljard dollar omzet en een winst van dertien dollarcent per aandeel. Dat is twaalf cent geworden. De nettowinst klom met 58 procent tot 217 miljoen dollar.

De totale advertentieomzet bedroeg 1,25 miljard dollar, daarvan kwam dertig procent via mobiel binnen, 23 procent meer dan een kwartaal geleden. Andere inkomsten bedroegen zo’n 213 miljoen dollar.

‘We hebben veel vorderingen gemaakt in de eerste paar maanden van het jaar’, verklaarde CEO Mark Zuckerberg, die in een telefonische toelichting onder meer benadrukte dat er meer games dan ooit op Facebook worden gespeeld.

Met name de inkomsten via mobiel zijn bemoedigend omdat beleggers dit als de belangrijkste groeimarkt zien. De cijfers tonen wel aan dat Facebook mobiel minder per gebruiker verdient, simpelweg omdat op de desktop meer advertenties tegelijk kunnen worden getoond.

Het aantal maandelijkse gebruikers mag dan stijgen, de cijfers geven geen duidelijkheid over het aantal afhakers. Volgens Nielsen zouden er afgelopen jaar tien miljoen Amerikaanse gebruikers zijn afgehaakt. Het aantal actieve gebruikers neemt hier in elk geval nog toe.

In Nederland heeft Facebook zeven miljoen gebruikers. In De Telegraaf van vandaag zegt Arno Lubrun, directeur Benelux van Facebook, dat bedrijven via Graph Search gerichter specifieke kopersgroepen te vinden en er meer geld uit de Nederlandse markt is te halen.

Europa draagt voor 423 miljoen dollar aan de omzet bij. Noord-Amerika blijft de belangrijkste markt met een omzet van 679 miljoen dollar.

FB Q1 2013 earnings slides

Deel dit bericht

1 Reacties

Wim

Dat is een trend die zich nog wel een paar jaar voortzetten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond