Deel dit artikel
-

Kwartaalcijfers Yahoo vallen mee

Reorganisatiekosten drukken de financiële resultaten van het internetbedrijf Yahoo. In het tweede kwartaal werd 1,2 miljard dollar omgezet, 1 procent minder dan een jaar geleden. De netto-omzet eindigde op 1 miljard dollar, de netto-winst op 226 miljoen.

Toch vinden analisten de cijfers bevredigend. Het had erger gekund, zeker omdat in de cijfers de reorganisatiekosten zijn verrekend. Het is het tweede positieve kwartaal na vier jaar van achteruitgang. Met nieuwe producten kan het alleen maar beter worden, zo luidt de communis opinio.

De nieuwe CEO Marissa Mayer, afkomstig van Google, was gisteren nog niet aanwezig bij de presentatie van de kwartaalcijfers. Journalisten mochten ook geen vragen over haar stellen.

In de Amerikaanse pers verschijnen steeds meer verhalen over een machtsstrijd tussen haar en de leiding van Google. Mayer wilde graag een toppositie bij Google, maar kreeg de kans niet toen medeoprichter Larry Page in april 2011 CEO werd.

Zij is zich na die tijd gaan ontfermen over de ‘locale producten’ van Google, maar zou kenbaar hebben gemaakt dat ze het bedrijf wilde verlaten.

Mayer wordt de tweede vrouwelijke CEO van Yahoo. Carol Bartz ging haar voor. Zij werd in september aan de kant gezet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond