Deel dit artikel
-

Verbetering voor Zynga, maar aantal gebruikers blijft dalen

Gamebedrijf Zynga presteerde het afgelopen kwartaal beter dan verwacht, maar maakt nog steeds verlies en kampt nog altijd met een dalend aantal gebruikers.

Sinds de beursintroductie in 2012 is Zynga een groot drama geweest, waarbij de beurskoers met 85 procent daalde. Het bedrijf had moeite om zich te ontworstelen van zijn vroegere partner Facebook en heeft heel wat werknemers moeten ontslaan, bij de laatste ronde zelfs driehonderd.

De omzet van het bedrijf achter Farmville groeide het afgelopen kwartaal in elk geval 30 procent naar 200 miljoen dollar, deels dankzij Farmville 2 en Zynga Poker. Het nettoverlies kwam uit op 27 miljoen dollar, heel wat minder dan de 62,5 miljoen van vorig jaar. Positief is dat de opbrengsten uit advertenties met 70 procent stegen. Minpunt: het aantal actieve gebruikers daalde 23 procent naar 21 miljoen.

Het bedrijf heeft zijn hoop gevestigd op een licentiedeal met Warner voor het maken van een game rond Willy Wonka & The Chocolate Factory, een speelfilm uit 1971.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond