Deel dit artikel
-

Zynga in zee met Tiger Woods, maar kwartaalcijfers zijn slecht

De koers van gamebedrijf Zynga maakte gisteren een duikvlucht na teleurstellende kwartaalcijfers die beleggers totaal niet hadden zien aankomen. De omzet eindigde op 153 miljoen dollar, 4 miljoen lager dan verwacht, en het verlies kwam op 7 dollarcent per aandeel.

Daarnaast stelde Zynga de verwachtingen bij voor het hele jaar: de omzet komt nu uit op ten hoogste 725 miljoen dollar in plaats van de eerder berekende 770 tot 810 miljoen dollar. Dat komt omdat nieuwe titels langer op zich laten wachten.

Zynga, in het verleden een belangrijke partner van Facebook, richt zich de laatste tijd meer op mobiel. Het bedrijf lanceerde in april FarmVille 2: Country Escape voor iPhone, iPad en Google Play en dat is te merken aan het gebruik: het aantal mobiele gebruikers groeide met 22 procent. Ook positief zijn de overeenkomsten die het bedrijf heeft gesloten met de National Football League, Tiger Woods en Warner Bros.’s Looney Tunes.

Een spel rond golfveteraan Woods moet volgend jaar verschijnen. De golfer had tot vorig jaar oktober een soortgelijke overeenkomst met Electronic Arts, maar die samenwerking is beëindigd. Rond NFL gaan diverse spellen verschijnen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond