Deel dit artikel
-

Kwartaalomzet Auto1: 769 miljoen euro

De Europees werkende autohandelaar Auto1 Group boekte in het derde kwartaal een omzet van 769 miljoen euro en een operationeel resultaat van zestien miljoen euro.

Dat komt naar voren in een verhaal van het Handelsblatt. De Duitse krant sprak met de financieel directeur die, voor zijn begrip, opmerkelijk open was met de cijfers. De krant leidt daar uit af dat het bedrijf zich opmaakt voor een beursgang.

Financieel topman Markus Boser zegt dat de omzet met zeventien procent daalde vanwege het coronavirus, maar dat het bedrijf er onderliggend goed voor staat. Het operationeel resultaat steeg met 6,5 miljoen euro en de bruto winstmarge ging in dezelfde periode van 9,5 naar 11,3 procent.

In het derde kwartaal bemiddelde Auto1 Group bij de verkoop van 120.000 auto’s. In 2019 waren dat er naar eigen zeggen 615.000. Het handelsplatform is ook actief als opkoper, in Nederland met Wijkopenauto’s.nl. Het exploiteert een zogeheten B2B2C-model. I

Bij de laatste investeringsronde waarderen private geldschieters het bedrijf op 2,9 miljard euro. Als Auto1 naar de beurs gaat, en dat kan volgens insiders volgend jaar al zijn, dan gebeurt dat tegen een waardering van rond de vijf miljard euro.

Foto: alexprevot (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond