Deel dit artikel
-

Kwartaalomzet Yahoo stelt teleur

Yahoo realiseerde het afgelopen kwartaal een magere omzetstijging van 2 procent, waar concurrent Google het afgelopen week nog beduidend beter deed met een stijging van 24 procent.

Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers focust het bedrijf vooral op de 51 procent hogere nettowinst van 213 miljoen dollar. De omzetstijging is niet om over naar huis te schrijven en wordt toegeschreven aan verschillende oorzaken. Carol Bartz, CEO van Yahoo, stipte onder meer aan dat het moeilijk is de verbetering in het aandeel op de zoekmachinemarkt om te zetten in geld.

Het aandeel Yahoo ging dinsdag nabeurs meer dan 4 procent omlaag.

Met de omzetstijging van Google kwam de omzet het afgelopen kwartaal uit op 6,8 miljard dollar. De twee procent die Yahoo erbij kon rekenen maakte dat de omzet eindigde op 1,6 miljard dollar. De stijging was voor het merendeel te danken aan de toegenomen vraag naar display advertising.

Yahoo zag groei in display advertising, maar de omzet uit zoekmachine advertenties is dalende. Er werd tijdens de presentatie vooral gekeken naar display advertising en Yahoo liet weten te werken aan nieuwe manieren om adverteerders hier beter van dienst te kunnen zijn. De achilleshiel van Yahoo, search, is nog steeds een probleem. De omzet hieruit blijft dalen. “Wat betreft search, we blijven gefocust op groei in deze hoek”, aldus een optimistische Bartz.

Voor het huidige kwartaal voorspelt Yahoo een omzet van 1,75 tot 1,65 miljard dollar.

Yahoo genereert genoeg verkeer en heeft miljoenen gebruikers voor de verschillende diensten. Maar sterke groei blijft vooralsnog uit.

Naast de cijfers richtte het bedrijf zich tijdens de presentatie vooral op enkele positieve hoogtepunten, zoals onder meer de verbeterde integratie met Facebook, de partnership tussen Yahoo en Samsung en de overname van het Indonesische locatiegebaseerde sociale netwerk Koprol.

Bron foto: yodelanecdotal (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond