Deel dit artikel
-

Langzaam herstel voor smartphonemarkt

De wereldwijde smartphonemarkt zal zich in 2021 langzaam herstellen, voorspelt TrendForce. Maar het Chinese Huawei zal niet van die groei profiteren en verdwijnt mogelijk zelfs uit de toplijst van leveranciers.

2021 begint deze maand al gelijk met de aankondiging van het nieuwste topmodel van Samsung, de S21 serie, maar of die vroege lancering zo verstandig is, valt zeer te betwijfelen.

In 2020 daalde de wereldwijde smartphoneproductie met 11 procent op jaarbasis tot 1,25 miljard stuks. Dit jaar verwacht TrendForce dat de productie zal toenemen met 9 procent tot 1,36 miljoen eenheden. Dat betreft dan voornamelijk de vervangingsmarkt in opkomende markten.

Maar zelfs dat lichte herstel is afhankelijk van hoe de pandemie blijft de economie en het wereldwijde chiptekort zal beïnvloeden.

Het belooft een somber jaar te worden voor Huawei. In 2020 waren Samsung, Apple, Huawei, Xiaomi, OPPO en Vivo de zes belangrijkste smartphonemerken in volgorde van productievolume. Maar dit jaar verwacht TrendForce dat Huawei uit die ranglijst zal glippen. De nieuwe nummer zes wordt Transsion.

Dat Huawei uit de toplijst verdwijnt komt vooral door het afstoten van zijn budgermerk, Honor. Het is nog maar de vraag of de ‘nieuwe’ Honor de aandacht van consumenten kan trekken zonder de steun van Huawei.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond