Deel dit artikel
-

Lastminute.com schrapt 350 banen

Reissite Lastminute.com gaat 350 banen (14 procent van het totaal) schrappen. Ook moeten 10 van de 25 winkels dicht waaronder 6 winkels in het Verenigd Koninkrijk en 4 in het buitenland. Lastminute.com is ook actief op de Nederlandse markt.

Concurrent eBookers maakte in een eerder stadium bekend dat er ook daar mensen uitmoesten. Dat maakte in mei al bekend dat er vanwege kostenbeparingen 270 banen uitmoesten in Europa en India.

Dat er bij Lastminute banen verdwijnen komt omdat er behoorlijk wat dubbele functies zijn. Dat is mede het gevolg van in het verleden gepleegde overnames. De kosten bij Lastminute moeten met minimaal 10 procent omlaag, zo heeft het management berekend.

Er wordt wel winst gemaakt bij Lastminute. De winst voor belastingen kwam in het derde kwartaal uit op 6,4 miljoen euro terwijl de marktomstandigheden moeilijk waren. Dat de winst voor belastingen toch  toeneemt komt omdat steeds meer klanten hun vakanties laat boeken, aldus Lastminute.com.

Lastminute, een van de Britse interneticonen die wist te overleven, verwerkt het meerendeel van zijn boekingen in juni, juli en augustus. Het bedrijf zal in september definitief bekendmaken op welke plekken in de organisatie banen komen te vervallen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond