Deel dit artikel
-

‘Lead generation belangrijkste doel mobiele reclame’

Dertig procent van de mobiele reclamecampagnes is gericht op lead generation, consumenten met een koopintentie te verleiden. In een kwart van de gevallen is de aankoop een digitaal product, zoals een applicatie, e-book of liedje.

De helft van de reclamecampagnes in april werd zo breed mogelijk uitgezet, bij de andere helft werden specifieke klantgroepen gekozen. In 22 procent van de gevallen was de reclame afkomstig van winkels met fysieke vestigingen.

De marktcijfers van het Amerikaanse Millenial Media-netwerk zijn niet representatief voor Nederland, maar geven wel een beeld over de stand van zaken van mobiele reclame in Amerika. Millenial Media werkt voor 7.000 sites en app-bouwers, waaronder grote Amerikaanse uitgevers.

Dertig procent van de campagnes is primair gericht op het lokken van potentiële kopende klanten. Branding en aankondigingen van productintroducties zijn samen ook goed voor dertig procent van de campagnes:

Wanneer een mobiele surfer eenmaal vanuit een site of applicatie doorklikt, wordt hij in de helft van de gevallen doorgestuurd naar een website. Daarnaast is, opvallend genoeg, een kwart van het verkregen bezoek bedoeld om het downloaden van applicaties te bevorderen:

Hoe Nederlandse adverteerders hun mobiele reclame-euro besteden is niet bekend, ook niet in grote lijnen.

Het onderzoek van IAB Nederland naar mediabestedingen laat enkel zien dat adverteerders in 2010 voor 1,5 miljoen euro specifiek uitgaven voor mobiele campagnes op smartphone en tablet computers.

Foto: yerahg (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond