Deel dit artikel
-

IAB: Mobiele reclame klein, maar geen niche

De reclamemarkt op mobiele dragers als telefoons en tablets is klein en in heel Europa is niet één duidelijke trend te ontwaren. IAB Europa stelt echter dat mobiel adverteren geen niche is en standaard onderdeel wordt van reguliere mediacampagnes.

“Mobile ontwikkelt zich van land tot land anders. In veel landen is het nog zo klein dat we geen cijfers kunnen melden. Enerzijds omdat het niet gemeten wordt, anderzijds omdat de meetmethodes nog in ontwikkeling zijn.”

Catherine Borrel van IAB Europe gaf zojuist tijdens het Interact-congres in Barcelona zicht op hoe mobiel adverteren zich ontwikkelt.

“We hebben enkel gekeken naar de bestedingen aan Display en Search. Mobile is geen niche meer. In Finland vindt meer dan tien procent van de display-advertising al plaats op mobieltjes.” In andere grote landen gaat circa drie procent van de mobiele reclame-euro’s naar uitingen op mobiele dragers:

Eerder deze week werd al bekend dat Nederlandse adverteerders vorig jaar 1,5 miljoen euro uitgaven aan reclame specifiek op telefoons en tablets.

Begin deze middag presenteerde IAB Europe zijn onderzoekscijfers naar de totale reclamemarkt op internet in Europa. Adverteerders gaven in 2010 voor 17,7 miljard euro uit aan online advertising. In Nederland kwamen de bruto mediabestedingen, dat is het bedrag inclusief de bureaucommissies, uit op 962 miljoen euro.

Foto: tboard (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond