Deel dit artikel
-

LeoVegas vraagt online vergunning aan in Nederland

LeoVegas zal binnenkort een vergunning aanvragen voor online kansspelen in Nederland. Dat maakte het Zweedse bedrijf bekend bij de presentatie van haar jaarcijfers, zo meldt Casinonieuws.

Op 29 september 2021 waren LeoVegas en zustermerk Royal Panda de eerste aanbieders die aangaven de Nederlandse markt te verlaten, kort voor het openstellen van de markt in oktober. Ze zouden nadien geen Nederlandse spelers meer accepteren.

De Kansspelautoriteit had LeoVegas in oktober 2019 nog een boete opgelegd van 350.000 euro voor het overtreden van de Nederlandse Wet op de kansspelen. LeoVegas vocht de boetes van de Kansspelautoriteit aan, maar heeft niet doorgezet.

Het bedrijf heeft kritiek op de Nederlandse aanpak: ‘Het komt er min of meer op neer dat zij de markt [plots] hebben gesloten en dat deze zeer terminaal wordt voor alle marktdeelnemers. Dat is niet echt de beste manier om een markt te reguleren.’

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft inmiddels al wel een vergunning verleend aan ZEbetting & Gaming Nederland om via internet sportweddenschappen en weddenschappen op paardenrennen en harddraverijen aan te mogen bieden.

De domeinnamen waarmee ZEbetting & Gaming gaat exploiteren zijn zebet.nl en zeturf.nl, meldt de toezichthouder.

Het is wederom een buitenlandse partij. Ebetting & Gaming Nederland BV opereerde al in Nederland als Runnerz, maar is onderdeel van Groupe ZEturf France.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond