Deel dit artikel
-

Lesara opent nieuw distributiecentrum

Online warenhuis Lesara heeft afgelopen vrijdag zijn eerste, eigen distributiecentrum geopend.

De logistieke hub in Erfurt (kaart) is 31.000 vierkante meter groot en kostte 45 miljoen euro om te bouwen. Het doel van de nieuwe locatie is vooral om de handel richting consumenten te versnellen.

In een interview met tv-zender ARD zegt oprichter en algemeen directeur Roman Kirsch dat het grootste deel van de nieuwe ruimte wordt gebruikt voor overslag. Opslag is slechts in mindere mate een doel. Dat komt voor de snelheid waarmee het bedrijf opereert.

Lesara is een warenhuis met mode- en lifestyleproducten. Het samenstelling van het assortiment wordt constant aangepast op basis van de vragen in de zoekmachine van de winkel. Als er vraag naar iets nieuws ontstaat, laat Lesara dat maken in Polen, Turkije en China en verkoopt dat zo snel mogelijk tegen scherpe prijzen.

Eerder deze zomer haalde de Europees werkende webwinkel uit Duitsland dertig miljoen euro nieuw groeigeld op. Investeerders in deze ronde zijn 3L Capital, Northzone, Mangrove Capital Partners en Vorwerk Ventures. Deze kapitaalinjectie brengt het totaal aan extern aangetrokken durfkapitaal op negentig miljoen euro.

Het snelgroeiende bedrijf is in 2013 opgericht. Roman Kirsch was vorig jaar een van de sprekers op Emerce eDay (slidedeck).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond