Deel dit artikel
-

Tientallen miljoenen groeigeld voor Lesara

De Europees werkende online kledingwinkel Lesara heeft dertig miljoen euro nieuw venturecapital opgehaald bij zittende en nieuwe investeerders.

Het geld wordt gebruikt om uit te breiden naar een nieuwe EU-land, welke is nog niet bekend, en voor de eigen logistieke infrastructuur.

Dat maakte directeur Roman Kirsch eerder deze week bekend in een interview met Handelsblatt.

Investeerders in deze ronde zijn 3L Capital, Northzone, Mangrove Capital Partners en Vorwerk Ventures. Deze kapitaalinjectie brengt het totaal aan extern aangetrokken durfkapitaal op negentig miljoen euro.

Lesara is een Duitse webwinkel die in 2013 is opgericht door de jonge ondernemer Roman Kirsch (foto). Vorig jaar opende hij lokale digitale filialen van zijn bedrijf in Spanje, Denemarken en Zweden.

De onderneming staat zich erop voor dat het razendsnel trends kan herkennen aan bezoek- en gebruikersgedrag en die interesse razendsnel kan omzetten in daadwerkelijk beschikbare producten. Snel herkennen, snel produceren en snel verkopen. Niet zelden worden dat soort trenditems per vliegtuig ingevlogen. De kosten daarvan worden gezien als een marketinginvestering. Verraste en tevreden klanten zijn terugkerende klanten, is de gedachte.

Over enkele weken neemt Lesara zijn eerste eigen logisieke centrum in bedrijf, in Erfurt. De bouwde kostte 45 miljoen euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond