Deel dit artikel
-

Letsbuyit.com beperkt tot vier landen

Letsbuyit.com gaat in slechts vier van de veertien oorspronkelijke landen verder. De kantoren in Amsterdam en Brussel worden in ieder geval gesloten; het hoofdkantoor verhuist naar München, ook om dichter bij partner en investeerder ProSieben te zitten.

Het bedrijf concentreert zich op de vier grootste landen, Duitsland, Frankrijk, Zweden en Engeland. Zoals al eerder bekend werd, verdwijnen tweehonderd van de 350 banen. Ook de managing director voor Nederland, Ernst Bökenkamp, keert niet terug bij het bedrijf.

De inkrimping van het bedrijf maakt deel uit van een herstructurering, op basis waarvan de directie nieuw kapitaal heeft opgehaald. Van een groep investeerders – zowel oude als nieuwe partijen – is 52 miljoen euro gekomen, om Letsbuyit zo snel mogelijk naar winst te tillen in de vier landen. Nog steeds is onbekend wie die investeerders zijn. Alleen het Duitse Kimvestor, dat voor een bedrag van ongeveer 1,2 miljoen euro instapte, is bekend. Enkele weken geleden werd hij gepresenteerd als de redder van het bedrijf, maar zijn bijdrage blijkt gering .

Bökenkamp heeft geen gemengde gevoelens over zijn tijd bij het bedrijf. "Ik ben er vanaf het begin van de Nederlandse vestiging bij betrokken geweest, en het was een leuke en leerzame tijd. Dit had ik niet willen missen."

25 januari 2001: Faillissement Letsbuyit voorlopig van de baan
19 januari 2001: Letsbuyit krijgt week respijt
18 januari 2001: Bewindvoerders vragen failliet Letsbuyit aan
16 januari 2001: Belangstelling voor Letsbuyit, ruzie in top
4 januari 2001: Management Letsbuyit.com stapt op
3 januari 2001: Letsbuyit hoopt op geld nieuwe investeerders

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond