Deel dit artikel
-

LeWeb: Spotify verbetert ingebouwde radio

Spotify verbetert de ingebouwde radio c.q. jukebox en maakt deze binnenkort ook beschikbaar in de mobiele app. Op LeWeb laat directeur Daniel Ek weten dat zijn muziekdienst 2,5 miljoen betalende abonnees heeft.

Iedere maand circa twintig veertig miljoen dollar omzet met betaalde muziek op internet. Nog steeds voeren overheden en muziekmaatschappijen driftig discussie over online piraterij, maar Spotify uit Zweden laat zien dat consumenten wereldwijd graag betalen voor muziek in een online omgeving.

Daarom presenteerde Ek zojuist een verbeterde versie van zijn bestaande vaste client, een die ook het (betaalde) mobiele gebruik en daarmee de inkomsten kan vergroten.

Anneli Rispens, die aanwezig is op LeWeb, omschrijft de nieuwigheden met: “Met Spotify radio wordt per genre gecureerde contentstreaming aangeboden. Deze content kan direct tijdens het luisteren worden toegevoegd aan een bestaande playlist of de basis zijn van een nieuwe playlist. Wat Spotify radio onderscheidt van Pandora is dat het aantal radio stations ongelimiteerd is en dat je ongelimiteerd door de nummers heen kan skippen.“ Pandora is een puur Amerikaanse aangelegenheid.

De radio-app komt binnenkort ook beschikbaar in mobiele apps. Deze is dan enkel te gebruiken door abonnees die minimaal vijf euro per maand abonnementsgeld betalen.

Spotify handhaaft de gratis variant van zijn muziekdienst, ook mobiel, omdat dat een goed reclamevehikel blijkt te zijn voor zijn betaalde diensten. Behalve de mond-tot-mondreclame zorgt de recente integratie voor Facebook voor marketing van de dienst.

De samenwerking met Facebook werpt zichbaar vruchten af. Sinds de lancering daarvan schreven zeven miljoen nieuwe gebruikers zich voor de muziekdienst in.

*) Video: Anneli Rispens van Krem. Zij doet voor Emerce integraal verslag van de presentaties en haar bevindingen. Die verschijnen hier op Emerce’ Google Plus-pagina.

Foto: LeWeb11 (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Digimuziek

Mobiele app is alleen te gebruiken door Premium abonnees. Dat kost 9,99 per maand.

Eric van Oevelen

@Digimuziek Praktisch gezien heb je wel gelijk. De mobiele app werkt bij een 4,99 abonnement alleen met eerder opgeslagen muziek. Spotify is daar zelf niet duidelijk over: op haar eigen site staat dat Spotify radio mode wél mogelijk is. Ik heb het nog niet kunnen ontdekken 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond