Deel dit artikel
-

Liberty Global verkoopt Chellomedia, Film1 en Sport1 blijven in Nederlandse handen

Liberty Global, eigenaar van UPC en grootaandeelhouder van Ziggo, verkoopt zijn dochter Chellomedia aan AMC Networks voor 1 miljard dollar (750 miljoen euro). Het gaat om verschillende activiteiten in onder meer Latijns Amerika en Centraal Europa. Film1 en Sport1 blijven in Nederlandse handen.

Volgens vicepresident Will Moerer is het Nederlandse deel van Chellomedia (gevestigd op Schiphol) wel degelijk meeverkocht, maar blijven de kanalen Film1 en Sport1 eigendom van Liberty Global. “Liberty Global beschouwt die activiteiten tot de kerntaken in de kernmarkten. Personele consequenties zijn er niet.”

De voorgenomen verkoop van Chellomedia zat al langer in de pijplijn. Chellomedia is een mediabedrijf dat zenders, content en videodiensten distribueert aan wereldwijd zo´n 390 miljoen huishoudens. AMC Networks is een Amerikaanse aanbieder van kabelkanalen als AMC, IFC, Sundance Channel, WE tv en IFC Films.

De portfolio van Chellomedia omvat een groot aantal kanalen, waaronder Canal Hollywood, Buzz, America Sports en Extreme Sports.

In 2012 had Chellomedia volgens The Wall Street Journal een omzet van 514 miljoen dollar.

 

Deel dit bericht

2 Reacties

Mario

750 miljoen euro is niet mis voor een bedrijf maar 380 miljoen euro omzet heeft.

Dirk Appy

Graag zou ik willen weten of het programma blad van Film1 terug komt moet nu de computer aanzetten om te kijken wat er komt programma gids via de kabel (UPC) is niet duidelijk weergegeven. Hopelijk komt de papieren gids terug in de nabije toekomst ???? met vriendelijke groeten Dirk Appy

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond