Deel dit artikel
-

Live webcast tijdens Emerce Industry Day

Tijdens de Emerce Industry Day , die 21 juni in de Amsterdamse Beurs van Berlage plaatsvindt, is via internet een live webcast te zien. De eerste vijf minuten zijn gratis, daarna moet er voor betaald worden. ZXFActory, dat de stream verzorgt, spreekt van een "unieke manier om de verspreiding van content te controleren".

ZXFactory , een ICT-dienstverlener voor internetomgevingen, verzorgt de stream in samenwerking met DMDsecure , dat software ontwikkelt voor de beveiliging van digitale diensten. Enkele sessies in de Goederenbeurszaal van de Beurs van Berlage, waaronder de kick-off keynote van Anthony Perkins, zullen via internet worden uitgezonden.

Belangstellenden kunnen een SMS sturen en krijgen een tekstbericht terug dat om hun e-mailadres vraagt, zo legt de site van ZXFactory uit. Wie vervolgens dat adres per SMS terugzendt, ontvangt een link naar de videostream. De kijker kan vijf minuten lang een gratis preview van de sessies zien. Voor 1,10 euro mag hij 90 minuten lang kijken.

Michiel Huisken, productmanager van de ZXFactory, spreekt van een "unieke manier om de verspreiding van content te controleren". De videostream is één van de vele toepassingen van een door DMDsecure ontwikkelde Digital Right Management-applicatie. Deze toepassingen, die als ASP-dienst wordt aangeboden, stelt volgens DMDsecure aanbieders van digitale media in staat om audio- en videobestanden en documenten te beschermen en exploiteren. "De rechthebbende kan niet alleen bepalen of de gebruiker de media mag bekijken, maar ook hoe vaak, op welk tijdstip en tegen welke transactie", zo legt Huisken uit.

Live webcast Emerce Industry Day 2002

Deel dit bericht

5 Reacties

Bauke

Mooie stream, maar jammer dat er nu al ruim anderhalf uur een brom in het geluid zit. Het lijkt me toch mogelijk om deze eruit te halen ;) Verder was ik aanvankelijk erg onder de indruk van het Digital Rights System, maar dat was te vroeg gejuicht.Zonder ook maar een SMSje te hebben verstuurd zit ik nu al ruim een uur naar de stream te kijken. Vraag me toch af hoe dan een keer zomaar heeft kunnen gebeuren? Maar goed. Ik ben blij dat ik nu toch nog iets van de Industry day kan meegenieten. De belachelijk hoge prijzen voor dit soort events maakt het onmogelijk om dit normaliter bij te wonen voor (niet commerciele)Nieuwe Media studenten zoals ik…. Misschien tijd voor de introductie van een studenten ticket? Veel kijk- en luisterplezier.

karel

Interessante service, jammer dat het tijdens mijn 5 minuten preview pauze was. dit moedigt mij niet aan om de betaalde service af te nemen.

T. van Leer

Wat vind ik het toch spijtig dat de Emerce Industry Day precies op de verkeerde manier op Internet is uitgezonden. Ik had verwacht dat er dit weekend diverse korte keynotes, interviews en discussies middels on-demand audio of video beschikbaar zouden worden gesteld. Highlights en de sfeerimpressies bijvoorbeeld. Neen, Emerce wil zelf het wiel uitvinden en besluit in samenwerking met een aantal facilitatoren om een technologisch foefje te presenteren, waar geen enkele Emerce lezer op zit te wachten, behalve dan om te kijken *of* de technologie werkt zoals geadverteerd. En helaas was dit ook niet geheel het geval. Onderzoeken en praktijkervaringen van de laatste jaren wijzen uit dat live casts op internet duur zijn, technologisch regelmatig falen en een bedroevend laag bereik hebben. On-demand media is daarentegen zeer betaalbaar te produceren en biedt mede door de gegarandeerde 24×7 aanwezigheid een veel groter bereik, mits de content kan worden getypeerd als High Interest en niet langer dan 1 a 3 minuten per clip duurt. (Het heeft dus weinig effect om de gehele uitzending alsnog integraal te publiceren). Jammer! Ik hoop dat u uw facilitatoren niet hebt hoeven betalen, zij hadden u vantevoren moeten wijzen op deze wetenswaardigheden en anders moeten adviseren. Ik proef uit deze inhoudelijke en uit de (ICT en AV gerelateerde) technische problemen (haperingen en brom) dat men wellicht niet nog niet beschikt over voldoende ervaringen?

mopper

Mijn bescheiden mening: als dit een goed webcast project was, ben ik een komkommer. a. het DRM systeem was geconstrueerd van slecht plakkend plakband- het werkt wel zolang het niet instort, maar ziet er niet uit. Ook ik vond het niet echt aantrekkelijk om 5 minuten naar een pauze beeld te kijken. b. van context had meneer Webcast nog nooit gehoord. Het leuke van streaming media is dat je video zo leuk in een context kunt plaatsen: een player met functionaliteiten, extra informatie, powerpoint slides naast de video… bovendien wil het oog ook wat: een afspeelomgeving in Emerce Industry huisstijl (ik noem maar wat geks hoor) zou bijvoorbeeld ook geen gek idee zijn. c. Misschien heb ik niet goed gekeken hoor, als dat zo is neem ik ieder van de volgende woorden direct terug, maar: het aller aller allerleukste van streaming media is dat je niet alleen kunt kijken van WAAR je maar wilt, maar ook WANNEER je maar wilt: ook wel 'on-demand' genoemd in de video. Waar is die mooie on-demand video, waarin het hele seminar mooit in stukjes opgedeeld terug te bekijken is, met de ppt presentatie netjes ernaast. Dat lijkt mij nou echt een service waar mensen WEL voor willen betalen: sprekers die je zelf kunt selecteren. Zodat je bijvoorbeeld jay Curry en Eric Bartels direct kunt schrappen. Ach, waar is die mooie tijd dat mensen nog werkelijk hun best deden om er iets moois van te maken. Ikzelf maakte met plezier gebruik van streaming video producties van DiONmedia, bijvoorbeeld bij de 'TV meets the Web' seminars.

Willem

Tsssk. Doen ze er vijf(!) dagen over om maar 3 on-demand filmpjes te publiceren, werken deze alleen in de windows player. Wist u dat nog geen 40% van de internetters beschikt over de hier vereiste afspeelsoftware? Nielsen/Netrating en Media Metrix hebben daar onlangs onafhankelijk van elkaar rapporten over gepubliceerd. U negeert dus 60% van uw lezers. U voorkomt dit door uw videocontent aan te bieden in de 3 gangbare formaten: Windows, Realvideo en Quicktime, ieder voor smalband en breedband gebruik. Dat hoeft helemaal niet duurder te zijn en hierdoor hebt u meer dan 100% bereik. Kwalitatief verschillen deze afspeelsoftware nauwelijks van elkaar dus daarom hoeft u het ook niet te laten. Pas als (als!) MPEG-4 de defacto standaard is hoeft content maar in 1 formaat te worden aangeboden. Gepruts van Zxfactory dus. En Mopper: DiON was niet veel beter. Die noemde zich ook "Streaming Media Service Provider" maar eigenlijk waren ze "Windows Media Service Provider".

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond